Voedsel

Voedsel

Door droogte of juist teveel regen varieert de oogstopbrengst. Wij ondersteunen hierin door op scholen gevarieerde voeding uit te delen. Zodat de kinderen een goede maaltijd krijgen en niet alleen een kommetje rijst, als dat er al is.

Groentetuinen

Daarnaast helpen we groentetuinen op te zetten zodat mensen beter in staat zijn zelf in hun voedsel te voorzien. Wij ondersteunen hierin d.m.v. irrigatie, handgereedschap, zaden en voeding voor de planten. Wij helpen samen met locals en vrijwilligers met educatie, opzet van de tuinen en drogen en bewaren van de oogst.

Tilapia kwekerijen

Een belangrijk, zelfs onmisbaar deel van ons voedsel moet uit proteïne bestaan. Vaak is het weinige eten wat er is, eenzijdige voeding. De gevolgen zijn groeistoornissen of hongeroedeem. De oplossing ligt in een gevarieerde voeding, waarin ook voldoende eiwitten voorkomen.

Daarom leggen wij niet alleen groentetuinen aan, maar ook bassins waarin wij Tilapia kweken. Onze Tilapia leeft bijna geheel van vegetarisch voedsel, hoofdzakelijk eendenkroos uit eigen kweekvijver, in tegenstelling tot reguliere kwekerijen die als hoofdbestanddeel voor het voer vis uit zee gebruiken. Hierdoor doen wij niet mee aan overbevissing.

Zelfredzaamheid

Hiermee werken we toe naar zoveel mogelijk zelfvoorzienendheid en zelfredzaamheid.

Met uw hulp kunnen we meer kinderen helpen aan eerste levensbehoeftes zoals medicijnen tegen malaria, eten en goed drinkwater.

usawa12