Water

WATER

Dagelijks moet er water gehaald worden. Voor de meesten betekent dit een voettocht van ongeveer 9 kilometer en dan nog is het vaak ongezond en vervuild drinkwater. Wij brengen daar verandering in door watertappunten aan te leggen zodat schoon drinkwater voor meer mensen toegankelijk is. Hiermee voorkomen we niet alleen ziektes, maar ook dat drinkwater met winst verkocht wordt aan armen. De meeste mensen hebben hier niet eens geld voor.

WATERPOMPEN

Wij installeren duurzame en onderhoudsvriendelijke waterpompen. Die controleren wij regelmatig zelf en repareren waar nodig.

Handmatig boren

Het boren doen wij met de hand! Dus geen dure boorapparatuur die storingsgevoelig is, maar een eenvoudige techniek. Op die manier kunnen de dorpelingen zelf meewerken met de aanleg.

FILTEREN OPPERVLAKTEWATER

Voor dorpen die vlak aan het water liggen, kunnen wij in samenwerking met de plaatselijke bevolking, voor weinig geld, het water filteren. Op deze manier wordt rivierwater of water uit een meer, omgezet in schoon drinkwater.

REGENWATER OPVANGSYSTEMEN

Zuid-Tanzania kent twee regenseizoenen, van april tot ongeveer half juni en van oktober tot november, met meestal hevige regenval. Waar wij ons o.a. op richten is het maken van reservoirs zodat dit regenwater gebruikt kan worden als drinkwater voorraad.

OMGEKEERDE OSMOSE

Door middel van omgekeerde osmose kunnen we dagelijks zeer grote hoeveelheden zeewater zuiveren tot gezond drinkwater. Deze installaties bouwen en onderhouden wij zelf.

usawa_water2

 

 

usawa_water3